Julfika.

Fikade med Isabel på coffeebean igår o provade japansk glass. KÄRA NÅN, seems like someone is gonna experience raw-gingerbread-dough trots allt and that would be ME! Det var såååå gott! Det är typ som en halv tillplattad glasskula inbakad i ett tunt lager deg. Det är typ någon söt risdeg av nått slag. Ja vet, det låter konstigt, ja va lite skeptisk först but it had me at the first bite! Ja provade två smaker, greentea och pumpa. O pumpaglassen smakade precis som pepparkaksdeg! Det o julmusiken på C.bean fick mig i stämning. Julstämningen har nått Hawaiiii..

 

 

Burrrrr...

Vaknade imorse och trodde jag höll på att frysa ihjäl. Hoppade in i duschen och tog en lång vaaarm dusch. Sen hoppade jag i mitt supersköna Ullmax-underställ som jag fått i julklapp av Caroline. Drog på mig ett par mysiga sockar som Siw skickade i födelsedagspresent och toppade det hela med ett pannband som Gabriela stickat åt mig. Mysigt! Sen vid tio kom värmen o då kunde ja byta till shorts igen. Men det märks att det blir kallare nu, de va säkert bara 15 grader i natt, inomhus alltså. Vi har ju ingen isolering direkt. Antar att det här är bra förberedelse för NEPAL, för jag har hört att det kommer bli KALLT!!!

Tack snälla Caroline o Co. för underställen och sockarna jag o Robin fick. Och Siw & Eilert, tack för mössor, sockar o vantarna.m.m. De kommer komma bra till användning :] Och när vi ändå är igång, tack mamma o pappa för en god middag på cheesecake factory!

 

Man tager vad man haver...

En kvällsfika såhär på kvällskvisten. Kan man säga kvällskvisten? Eller? De borde man väl kunna, finns de morgonkvistar kan de väl lika gärna finnas kvällskvistar? Vem vet de kanske rent av finns eftermiddagskvistar också? Hur som helst, knäckebrödet är sponsrat av Malin som var här med Elina förra veckan. Hon tog med ett paket Wasa och polkagrisar;) Polkagrisarna blev strössel på glassen vi åt här om dan. Supergott! Anyways som ni ser är min "tekopp" en jordnötssmörburk som jag diskat och använder som temugg. Jag gillar att tänka utanför boxen och ge gamla saker en andra chans... HAHAHA nä, alltså ja skämtar, visserligen för att jag ärligt talat gillar secondhand men de ja skrev ovan är bara driv.. Ja har läst en del bloggar och blir nästan full i skratt av hur "piffigt" allt SKA va. Vad de gäller temuggen så hade vi bara jättesmå koppar så ja behövde något större. De fick bli en glasbruk. Men de blev såklart för varmt att hålla i.. där av sugröret!

För övrigt har dagen varit bra, ja förutom att Robin trampa barfota i en jätte hundbajs och jag lite senare på en geting som stack mig mellan tårna. Men solen skiner i alla fall!

O just de ja bara en sak till.. Fick höra att golvet på toaletten har brakat igenom en gång tidigare. Det var en kille som bodde i mannahuset när han gjorde sin DTS för några år sedan. Han hade bråttom in på toan och när han klev in gav golvet vika och han åkte ner i KÄLLAREN!!! Sån tur var slog han sig inte det är ju inte så långt ner till källaren, men ändå! Och sån tur var en gång till så hann han aldrig sätta sig på själva toalettstolen så den stod i alla fall kvar tack o lov. Fast o andra sidan hade han kanske inte åkt ner i källarn om han klamrat sig fast på toastolen när golvet gav efter. Hur som helst.. Jag trodde inte mina öron när jag hörde det! Ja menar, den enda anledningen till att jag känt mig så trygg med att jag inte ska åka igenom golvet är ju för att det är så bisarrt att det bara inte skulle kunna hända! O så får man höra att det hänt förut! Robins förslag var att vi skulle sätta upp romerska-ringar över själva toaletten. Min man han är smart han ;] hahahahaaaaa...

 

Min kära kusin!

Jo det är så här va, att min kära kusin har varit här och hennes kompis Malin. Och jag är väldigt glad för det, o vi hade väldigt roligt. Så därför är det väldigt befogat att undra varför det inte finns ett endaste litet fjuttigt inlägg om det?! Jo det ska jag tala om.. Min man har en systemkamera, jag en digitalkamera, vi båda en varsin iPhone MEN ingen gillar att fota så vidare much. (Ja vet, det är ett under att de ens finns några bilder på den här bloggen alls.) Så iallafall när min kära proffsfotograf till kusin kommer över till Hawaii och fotar med sin nya systemkamera som hon nyligen köpt i LA. Då finns det inga argument längre, jag behöver inte fota alls. Skönt! Ja kan bara sno hennes bilder sen. Toppen! Men.. Ja tänkte inte på att det kan ju såklart ta ett tag. Så tyvärr har ja inga bilder men ja kan ju berätta ändå;) På torsdagskvällen åkte ja o Robin ner till Ala moana o hämtade upp våra långväga gäster. På fredagen hade vi lektion så tjejerna tog bussen mer till Waikiki. När vi hade slutat skolan på eftermiddagen åkte vi ner till dem o gick ut o åt på... CHEESECAKE FACTORY! Lördagen hade vi teamday o då åkte tjejerna till ett annanas- plantage o sen till northshore. Vi möttes upp på kvällen på Waikiki o åt glass på yoghurtland o såg solnedgången. På söndagen åkte vi till Hanumabay o snorklade:] Måndagen gick vi i skolan men tjejerna hikade Diamondhead o hängde på waikiki. På tisdagen åkte dem tyvärr hem:( :( :( jag saknar dem. Har dock hört att de gått lös på blackfriday rean ;) www.elinaflina15.blogg.se

Happy Thanksgiving!

Ja vet, det är egentligen imorn men eftersom så många vill åka bort nu när vi har lång ledigt så passade vi på att fira en kväll för tidigt. Hela basen (ca 100 pers) samlades i tinen, vår lektionssal som med hjälp av några kreativa dekoratörer hade förvandlats till en riktigt mysig festlokal med facklor, pumpor o hela köret. Vi åt självklart kalkon med graving occh tranbärsgele, stuffing, eggs, mashed potatoes m.m. Till efterrätt var det alla sorters paj, nja inte riktigt men väldigt många olika. Min favorit är tveklöst pumpkinpaj, den är som på namnet så klart gjord på pumpa med massa kryddor. Det är verkligen jättegott! Helt klart en lyckad thanksgiving!

T-E-A-M-D-A-Y-!

I lördagsmorse gick vi upp klockan fem på morgonen för att åka och hikea cocohead och se soluppgången med Nepalteamet. Det var inte förrän vi parkerat bilen och klivit ut på parkeringsplatsen som jag insåg att vi skulle bestiga berget i fullständigt mörker typ. Smart, det hade alltså inte skadat att tagit med en ficklampa. Men, men... det är lätt att va efter"klok". Att själva stigen skulle innebära trappsteg i i form av bjälkar på ett gammalt järnvägsspår som går RAKT uppför berget i en brant i likhet med skidbacken väggen på den brantaste delen slog mig inte förrän jag kom till själva branten. Att vi skulle behöva korsa en lutande "bro" med absolut inte en gnutta vatten under sig och tre metar fall, insåg jag inte förrän jag var på själva bron, då jag upptäckte att det inte fanns någon mark mellan järnvägsbjälkarna. Men att det skulle bli ansträngande och träningsvärk i benen, det kunde jag förutse redan  efter de första tio minuterna! Så helt tappad bakom... är jag inte.
 
Efter hiken åkte vi till starkbucks för lite frukost ;] När vi kom tillbaka till minibussen så hade gasen från vår grill läckt ut i bussen så vi var tvungen o vädra ur den ett tag innan vi kunde åka vidare. Men bilen startade utan någon explosion, in fact så tände spencer en tändare i bilen för att visa hur säker han var på att det inte var farligt att starta motorn. Men, nja.. nu hade han ju rätt men alla var vi nog inte helt överens om att själva tändaren var så smart..Men men. Sen åkte vi till en beach som hetteee... äsch, Windybeach, nä de gjorde den inte men de va så himla blåsigt där att vi åkte till waikiki istället o hade BBQ där :]
 
På kvällen stannade Robin och jag kvar på Waikiki och mötte upp Elina & Malin. De hade haft sitt eget lilla äventyr under dagen, om det kan ni läsa här... www.elinaflina15.blogg.se Det resulterade i bikinireashopping på VS, lite forever 21, och CHEESECAKE FACTORY! Som för övrigt har klättrat upp på en första plats på min topplista över favoritresturanger ;] visste ni förresten att den här i Honolulu är världens största, på helgerna är de upp till 200 anställda..  Det blev KÖTT igen.
 
Hur som helt UNDERBAR dag!

Happy Birthday Harri-Barri!

Min älskade Harri har fyllt TJUGOSJU år. Detta firades med paket och en mysig pannkaksfrukost (svenska såklart) med cheesecake/strawberry-glass och färsk frukt. Mums! Vi ska gå ut och äta någon kväll också men det får bli i helgen. På tal om helgen så är det thanksgiving på torsdag så vi är lediga ons-sön. JIPPI! Men tillbaka till tjugosju, Robin fyller tjugosju ÅR! Han var ju bara sjutton nyss, nä de va visst jag ja, men 21 ialla fall. O så nu har han blivit tjugosju, POFF sa det bara.

BIG tree.

 
Såna här superstora träd växer det på Universitet här intill (typ 5min promenad från basen).. det är som flera stammar i en stam fast det är verkligen bara ett träd. O just det här trädet har den tjockaste stammen jag någonsin sett! Bautatjock, eller hur?

Nice Shoes.

In line waiting for dinner..
-Hi John, why do you wear two different shoes?
- Eh.. it's kind of weird, you see, I put my flipflops under my bunkbead and then one morning when I was gonna
wear them, one were missing. So I had to take another shoe to go with that one.
-Haha, okay, that's funny I thought you're gonna tell me you've switched with someone just for fun, for like a couple of minutes.. but hey, if that's so why do you still wear two different pair of shoes and not just the other pair of shoes?
- Well... you see I kind of put them under my bunk bead too, and one morning... and yeah, tou see where this is going.. anyway now I only have these two diffrent kinds and I have to wear some shoes so it  leaves me with only this option. One flipflop and one regular shoe. I've been having it like this for two weeks now. :]

JusticeWater

Den här veckans undervisning handlar om JusticeWater. Det är typ en rörelse inom YWAM som besöker olika Dts-klasser för att undervisa om hur man ENKELT bygger t.ex. en vattenpump, gräver en brunn, latrin, gjuter ett handfat, toa o massa andra saker så att vi kan praktisera det när vi är på outreach. Tanken är att vi ska göra det tillsammans med lokalbefolkningen så att de lär sig och kan sprida det vidare utan att vi behöver vara med.
Så igår byggde vi vattenpumpar. Robin och jag var i par och jag skulle bara springa upp och byta skor och när jag kom tillbaka var Robin nästan klar! Han va rekordsnabb, jag hann göra lite, men ändå. Vilken händig man jag har (!) de andra var inte klara för än 20min senare. Så vi göt ett handfat också;] idag har vi gått igenom hur man bygger en latrin, hur man bygger en manick som renar vatten enkelt och en liten tip-tapthingy. Typ ett substitut för en vattenkran! Imorn ska vi få veta hur man gjuter en vattentank. Det är såå kul :] och min man är BÄST!

En BRA film och en DÅLIG film.

 
Både i fredagskväll och i lördagskväll såg vi på film. Vi var så trötta efter veckan så ingen av oss var speciellt sugna på att åka ner till Waikiki så därför passade film PERFEKT. Dock visade sig defredagens filmval vara riktigt dåligt medan lördagens blev en riktig succe så det vägde upp lite..
 
Machinegun Preacher: 9/10
Lugn, jag vet att det låter brutalt och ja, den är fruktansvärd, hemsk och otäck. MEN den är verklighetsbaserad och behandlar ett ämne som många av oss är helt ovetande om och andra som inte är det väljer många gånger att blunda för det eftersom att det är alldelles för hemskt ämne för att ta in och förstå.
 
Filmen handlar om en kriminell Mc-knutte från Pennsylvania som blir frälst strax efter att han kommer ut ur fängelset. Efter tiden i fängelset startar han en seriös byggfirma och det visar sig att han är bra snickare. Genom en missionär som är på besök i hans kyrka får han höra om missionsarbeten och han känner sig kallad av Gud att åka dit. När han kommer dit möter han några soldater som kämpar för att fria och beskydda barnsoldater. Han följer med dem och när han ser all missär och allt våld bestämmer han sig för att bygga ett barnhem för att skydda så många barn som möjligt.. o sen, händer det massa saker, äsch, ja kan ju inte skriva allt. Ni måste verkligen se den!
 
Wanderlust: 0/10
Usch vilken DÅLIG film. Paul Rudd och Jennifer Aniston, det kunde man inte tro. Med två så bra skådespelare trodde man ju att det skulle bli något vettigt men tyvärr inte :( Filmen handlar basicly om hur de köper en jättedyr liten lägenhet i NY (18kvm) som de egentligen inte har råd med o sen direkt efter det blir de båda av med jobben. Så de blir tvugna att flytta till hans bror som bor i arizona men påvägen dit så fastnar dem i en hippiecommunity.. o ja där blir de fast typ. De röker hasch, tillber spirituella makter och lever i öppna förhållanden med alla i kollektivet.
Den är så SJUKT DÅLIG så jag kan verkligen inte rekommendera någon att slösa sin tid på den här filmen..
 
I Lördags var vi förresten på North Shore med klassen. Åkte till Pipeline, Sunset och Wamea beach. På sunset pågick en surftävling som vi tittade på. Det var så sjukt stora vågor o surfarna var som prickar mot de där BAUTAvågorna. Men det var riktigt kul att se :]
 
 
 
 

Äppelmos, ödlemos..

I morse när jag skulle gå från köket in i vårt rum o vred om handtaget kände jag något KLIBBIGT! På min hand fanns ödlemos o på golvet två delar geckoödla! Ja vet va ni tror, de va varken Enok eller Gregoar så ni kan va lugna! Men iaf. Jag gick iväg för att hämta papper lite snabbt o när jag kom tillbaka ut i hallen fanns det inte längre två bitar ödla utan tyvärr bara en. Deng! Svansen hade sprungit iväg o kvar låg bara den sprattlande överdelen. Sicken otur, fel plats på fel tillfälle. Men iaf. Spolade ner honom i toaletten o gick tillbaka ut i köket för att tvätta händerna. Åh va ser ja där, svansen? Nej tyvärr inte, även om ja trodde de först :( Det är en brun tusenfoting som är på genomresa i vårt kök. Aja, ja låter honom va. Vi har nästan som ett zoo här, i förrgår hittade Jon en liten mus som satt o tryckte bakom kökssoffan. Så alltså vi har en del djur om de inte kommit fram än.. Det bästa är i alla fall att den här ön är ORMFRI!

Toaletten.

En vacker dag kommer den här toaletten åka genom golvet ner till Mandy i källarn. Nä, det ska vi väl inte hoppas men ärligt talat så undrar man ibland. Vårat hus är typ lite sutterräng kan man säga. Hälften är byggd på en betonggrund o andra halvan sticker ut från en brant ner mot en flod. Själva den utstickande delen består av typ tunna träskivor till golv som vilar på lite reglar här o var som i sin tur vilar på några träpålar som sticker ner i marken. Det gör att golvet sviktar en hel del när man går och inte minst på toaletten. Den är ju tung i sig så när man sätter sig på den får man verkligen vara försiktig! Det går inte springa in liksom. Faktum är att man dessutom SER genom en springa ner till Mandy som bor där i källarn. Och man kan liksom se hur spikarna i golvet/plattan har glidit ifrån väggen. Ärligt talat så fick ja lite panik i början över att ja kanske skulle åka rakt igenom, men nu har ja insett att det är så bisarrt att det bara inte kan hända!

I LOVE MEXICAN FOOD.

Cellgrupp på Seyers :] ..en jättegod mexicansk resturang ca 10min från var vi bor. Farligt nära när det serveras något hm.. hur ska man säga det, inte så gott på basen ;p

Ps. Dana på bilden, ni vet hon som är gift med John som vi delar hus med..ds.

Chokladbollar!

Bakar chokladbollar med barnen Van Meeteren. MUMS!

För er som inte har hängt med så tar jag hand om dem varje tis/tors eftermiddag på vår workduties tid :]

Caroline.

Promenera. Sjunga. Mellanmålsfika. Åka vagn. Leka i bollhavet. Bada i badhuset. Busa. Laga mat. Hoppa studsmatta. Lyssna på musik. Göra grimaser i spegeln. Hälsa på hos mormor. Mysa. Guppa i vågor. Åka bergodalbana. Va ute i naturen. Se på film. Baka en smarrig kaka. Hälsa på hos farmor. Simma i en sandhög. Gunga. LEVA LIVET!


 
Åh vad jag saknar dig.

 

Enok är en kameleont!

Gissa om ja blev så lagom paff när ja skulle ta ner tvätten från klädlinan i rummet och vem dyker upp där bakom? Enok! Ja såg honom inte först eftersom han va aldelles brun mot den bruna bjälken. Han är alltså en kameleont-"bebis"! Välkommen till familjen! Ja menar om han är en kameleont så får han ju så klart stanna hur länge han vill!

Reef-SHARK!

I söndags var John & Dana o snorklade o på kvällen när de kom hem berättade Dana att hon sett en HAJ! Hon trodde först att det var en jättesköldpadda men såg inte så bra så hon simmade mot den. Men sen när hon var knappt två meter ifrån den o hon kunde se tydligare upptäckte hon att det var en haj!!! ungefär lika lång som Robin i storlek. Sån tur var simmade den ifrån henne o inte mot henne. Men ändå..

Schemat.

Så här ser det alltså ut... Ja o Robin har ingen community outreach på tisdag o fredagskvällar. Men hela onsdags eftermiddagen istället ;]

Killarna i Nepal Teamet.

E-N-O-K-!

Vår nya roomie, Enok från taknocken. Vi har kommit på att det är därifrån våra husdjur hittar in, det finns en liten glipa där. Men iaf, vet inte om Enok tänkt stanna permanent eller bara över natten?! Ja hoppas nog ändå på de senare alternativet efter som att Enok är betydligt större än Gregoar och tar ju därför mera plats. Aja, vi får väl se hur de blir.. Godnatt!

Harry Döparen & Art Jultomten. Del 2

Igår hade vi privilegiet att spendera sista kvällen med Art innan han åkte hem. Vi åkte ner till Waikiki och åt på CheeseCake Factory! Jag beställde KÖTT med champinjonsås, stekt lök, potatismos och sparris. Robin tog macadamiannut crusted salmon :] Det var SÅ gott, vi får inte så mycket kött här på basen så det var dags att kompensera lite. Det hela avslutades så klart med CHEESCAKE. Men bäst av allt var inte maten, även om ja fick det att låta så. Att få spendera lite tid med den här Art är verkligen fantastiskt, han är sååå härlig & ROLIG!

TEAMTIME!

 
Idag åkte vi med hela teamet, (vanligtvis är vi bara tjejer på fredagarna) o hikade ett berg.. som hette.. ett jättelångt krångligt ord på Hawaiianska ..vi hoppar det. Hur som helst, UNDERBAR utsikt! Under valsäsongen kan man klättra upp dit o se valarna. Har hört att de blir lagom tills vi kommer hem från Nepal så då hoppas ja verkligen vi får se några! Efter det åkte vi till Sandyz Beach :] ..med andra ord väldigt bra teamtime. Thumbs Up!
 
 

Happy Halloween!

400 barn, 2 snöleoparder o a bunch of DTS-volontärer... Igår ordnade New Hope kyrkan ett jättestort Halloween party för massa barn. Främst barn med föräldrar i fängelse eller liknande men alla barn var så klart välkomna! Temat var Noahs ark o hela kyrkan var proppfull! Vi hade massa olika lekar o tävlingar som fiskdam, munk-ärar-tävling, pilkastning, cookie-game, mini-zoo,ansiktsmålning, o massa massa andra lekar! O efter varje aktivitet fick barnen godis. Det var jättekul men efter att ha delat ut säkert 5kg godis bara vid den aktivitet jag var vid (1 av typ 20 andra) fick jag nästan dåligt samvete. Stackars barn o stackars tänder! Vi delade lätt ut över hundra kilo godis på mindre än några timmar, puh! Men vad roligt vi hade, tänk vilken blessing att vi fick vara med :]

Pizzanight.



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus